Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lchf-pizza på blomkål med parmaskinka & mozzarella

Pizza till lunch är mer än tillåtet när botten består av blomkål och riven ost! Denna smaskiga variant toppas med parmaskinka och semitorkade tomater.

Lchf-pizza på blomkål med parmaskinka & mozzarellaLchf-pizza på blomkål med parmaskinka & mozzarellaLchf-pizza på blomkål med parmaskinka & mozzarella
Wolfgang Kleinschmidt

Semitorkade tomater

  • 12cocktailtomater
  • 2 mskolivolja
  • 5 kvistartimjan
  • flingsalt

Pizzabotten

  • 4,5 dlblomkål- riven
  • 3,5 dlost- riven, t ex mozzarella
  • 1ägg
  • 2 krmsalt
  • 2 krmsvartpeppar- malen

Fyllning

  • 2 dltomatsås- osötad
  • 1mozzarella
  • 0,5 dlparmesan- finriven
  • 8parmaskinka
  • 1 dloliver
  • basilikablad- färska
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Semitorkade tomater: Sätt ugnen på 160 grader.

  2. Lägg cocktailtomaterna på en plåt. Dela några på mitten och droppa över oljan och strö över timjan.

  3. Tillaga tomaterna mitt i ugnen i cirka 30–40 minuter. Strö över flingsalt.

  4. Blomkålspizza: Sätt ugnen på 225 grader.

  5. Blanda blomkål, riven ost, ägg, salt och peppar i en skål.

  6. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Forma fyra pizzor på bakplåtspappret.

  7. Grädda pizzabottnarna mitt i ugnen i cirka 12–15 minuter.

  8. Bred tomatsås över, lägg på skivor av mozzarellan. Strö över parmesanost.

  9. Grädda ytterligare cirka 8–10 minuter.

  10. Ta ut pizzorna ur ugnen. Lägg på parmaskinka, oliver, de semitorkade tomaterna, basilikablad och svartpeppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök