Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lchf-paj på mandel med blåbär och vispgrädde

En utsökt paj som passar både som dessert och till den lite finare kaffestunden. Honung är inte tvättäkta LCHF, men betydligt bättre än vanligt socker.

Lchf-paj på mandel med blåbär och vispgrädde
Lchf-paj på mandel med blåbär och vispgrädde
Lchf-paj på mandel med blåbär och vispgrädde
Wolfgang Kleinschmidt

Pajbotten

  • 25 gsmör- mjukt
  • 1ägg
  • 1 dlmandelmjöl
  • 1,5 mskkokosmjöl
  • 1 mskDansukker Steviasocker
  • 1 mskvatten
  • 0,5 tskvaniljpulver
  • 0,5 dlvispgrädde
  • smör- till formen

Fyllning

  • 75 gblåbär
  • 2 mskmandel- hackad

Tillbehör

  • 2 dlvispgrädde
  • 2 krmvaniljpulver
  • 0,5 tskhonung- flytande

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smörj en liten pajform cirka 15 cm i diameter.

  3. Blanda alla ingredienser i en skål och vispa ihop med en elvisp.

  4. Låt stå smeten stå och svälla 5 minuter.

  5. Fodra pajformen med smeten. Lägg i blåbären och strö över mandeln.

  6. Grädda pajen mitt i ugnen i cirka 25 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök