Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

LCHF-lasagne med zucchini

Laga en läcker lasagne med skivor av zucchini, varvat med köttfärssås, riven ost och tomatsås. Toppa med rödlöksskivor och rucola.

LCHF-lasagne med zucchini
LCHF-lasagne med zucchini
LCHF-lasagne med zucchini
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 storzucchini
  • 1 tsksalt
  • 1rödlök
  • olivolja- till stekning
  • 500 gköttfärs
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- malen
  • 2 dlcrème fraiche
  • 150 gost- riven
  • 2 dltomatsås

Tillbehör

  • 1rödlök
  • 40 grucola
  • olivolja
  • svartpeppar- malen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Skär av ändarna på zucchinin och skär den i tunna skivor på längden. Lägg skivorna på en skärbräda och strö över saltet. Låt ligga i 10 minuter. Torka av vätskan som släppt från skivorna med lite hushållspapper.

  3. Hacka rödlöken och stek den i olivolja tillsammans med köttfärsen, salta och peppra.

  4. Rör i crème fraiche. Rör ner hälften av den rivna osten.

  5. Varva zucchiniskivor, köttfärs, riven ost och tomatsås i en ugnsfastform. Avsluta med riven ost.

  6. Sätt in formen i ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut formen.

  7. Skär rödlöken i skivor. Lägg rödlök och rucola på lasagnen. Ringla över lite extra olivolja och strö över svartpeppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök