Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lchf-brownie med pekannötter & kakaonibs

Chokladälskarens dröm. Blir extra god när den garneras med pekannötter och kakaonibs – skalade och krossade kakaobönor.

Lchf-brownie med pekannötter & kakaonibs
Lchf-brownie med pekannötter & kakaonibs
Lchf-brownie med pekannötter & kakaonibs
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 200 gsmör
  • 200 gmörk choklad- hackad, minst 70 % kakaohalt
  • 4ägg
  • 0,5 dlDansukker Steviasocker
  • 1 tskvaniljpulver
  • 1,5 dlpekannötter

Chokladglasyr

  • 100 gmörk choklad- minst 70 % kakaohalt
  • 1 dlvispgrädde

Till garnering

  • 1 dlpekannötter
  • 1,5 tskkakaonibs

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Lägg ett bakplåtspapper i en fyrkantig form, cirka 22 × 22 cm.

  3. Smält smör och choklad på låg värme i en tjockbottnad kastrull, mikro eller vattenbad. Rör om under tiden.

  4. Vispa ihop ägg, stevia och vaniljpulver. Vänd ner chokladen i äggsmeten.

  5. Hacka nötterna grovt och vänd ner i smeten. Häll upp i formen.

  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 9 minuter. Kakan ska vara lös i mitten. Ta ut kakan och låt den svalna i formen.

  7. Hacka chokladen till glasyren och lägg den i en skål.

  8. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smält.

  9. Glasera kakan, strö över nötter och kakaonibs. Låt kakan stå 4–5 timmar så att den hinner sätta sig. Eller ställ in den i kylen, så går det snabbare.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök