Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
I laxterrinen är laxen varvad med en senapsblandning. Cidersenap finns att köpa i välsorterade specialbutiker eller saluhallar. Den går att byta ut mot grovkornig osötad senap. Koka blomkålen riktigt mjuk för att det ska bli en slät mousse.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 min. Blanda cidervinägersenap, dijonsenap och creme fraiche i en kastrull. Värm det på svag värme. Lyft upp gelatinbladen och smält dem försiktigt under omrörning i blandningen.
Skölj en 1 1/2 liters brödform med kallt vatten och klä formen med plastfolie. Varva rökt och gravad lax. Pensla med senapsblandningen mellan varje lager. Ställ i kylen med press (t ex 1 mjölkpaket) ovanpå laxterrinen. Låt stå 6–8 timmar. Frys terrinen ca 1 timme så går det lättare att skära i upp i fyrkanter.
Blomkålsmousse: Ansa och skär blomkålen i buketter. Koka den och vitlök riktigt mjuk i mjölken, ca 15 min. Häll av mjölken. 4.Mixa blomkålen och vitlöksklyftan helt slät med creme fraiche. Smaka av med salt. Låt kallna i kylen.
Vispa grädden och vänd ner den i moussen precis före servering.