Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxtataki med sparris- och färskpotatissallad och pepparrotscrème

Tataki: mycket snabb halstring där innanmätet förblir rått.

Laxtataki med sparris- och färskpotatissallad och pepparrotscrèmeLaxtataki med sparris- och färskpotatissallad och pepparrotscrèmeLaxtataki med sparris- och färskpotatissallad och pepparrotscrème
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 600 glaxfilé- utan skinn och ben
  • 1 tskfänkålsfrön- hela
  • 1 tskdillfrön
  • 1 tskgrönpeppar- torkad
  • 1 tsksalt

Sparris- och potatisallad

  • 8gröna sparrisar
  • 20färskpotatisar- kokta, kalla (ca 600 g)
  • 2 mskpepparrot- finriven
  • 1 mskgräslök- hackad
  • 1 mskolivolja
  • 0,5 mskcitron- pressad
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Pepparrotscrème

  • 1 dlcrème fraiche
  • 1 mskpepparrot- finriven
  • 1 tskcitron- pressad
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Pepparrotscrème: Rör ihop alla ingredienser.

  2. Sallad: Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 2 min. Doppa den i vatten med isbitar så att kokningen avstannar. Skär den i ca 2 cm stora bitar.

  3. Skiva potatisen. Blanda potatis och sparris med pepparrot, gräslök, olivolja och citronsaft. Krydda med salt och peppar.

  4. Skär laxen i 4 portionsbitar. Mixa eller stöt fänkål, dillfrön, grönpeppar och salt till ett fint pulver. Krydda laxen med blandningen. Halstra laxen i torr, het stekpanna med släpp-lättbeläggning ca 20 sekunder på varje sida.

  5. Servera den nyhalstrade laxen med potatissallad och pepparrotscrème.

Vad tyckte du om receptet?