Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tataki: mycket snabb halstring där innanmätet förblir rått.
Pepparrotscrème: Rör ihop alla ingredienser.
Sallad: Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 2 min. Doppa den i vatten med isbitar så att kokningen avstannar. Skär den i ca 2 cm stora bitar.
Skiva potatisen. Blanda potatis och sparris med pepparrot, gräslök, olivolja och citronsaft. Krydda med salt och peppar.
Skär laxen i 4 portionsbitar. Mixa eller stöt fänkål, dillfrön, grönpeppar och salt till ett fint pulver. Krydda laxen med blandningen. Halstra laxen i torr, het stekpanna med släpp-lättbeläggning ca 20 sekunder på varje sida.
Servera den nyhalstrade laxen med potatissallad och pepparrotscrème.