Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxtartar på pumpernickel

Laxtartar på pumpernickel
Laxtartar på pumpernickel
Laxtartar på pumpernickel
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 300 ggravad lax
  • 1 stäggula
  • 0,5 dlsalladslök- hackad
  • 1 mskdill- hackad
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • pumpernickel- party

Pepparrotsdressing

  • 2 mskhonung
  • 1 tskcitronsaft- pressad
  • 0,5 dlrapsolja- kallpressad,nötig
  • 2 mskpepparrot- färsk,riven
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmvitpeppar- nymald

Dekorera med

  • dill

Gör så här

  1. Skär den gravade laxen skinnfri. Skär den i små tärningar och lägg i en skål.

  2. Tillsätt äggula, salladslök och dill. Krydda med svartpeppar. Rör om så att fisken binder ihop.

  3. Fyll en utstickare/mått, lika stor som pumpernickelrundlarna, med laxen och
    tryck ihop. Tryck ut och lägg på pumpernickelrundlar.

  4. Vispa samman honung, citronsaft och senap till dressingen. Tillsätt oljan i en
    jämn stråle under kraftigt vispning. Smaksätt med pepparrot, salt och peppar. Servera till laxtartaren. Dekorera med dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök