Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxtartar på gravad lax

Tartar är en enkel och läcker förrätt, men den passar också bra på en buffé eller på bitar av knäckebröd som drinktilltugg.

Laxtartar på gravad lax
Laxtartar på gravad lax
Laxtartar på gravad lax
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1äggula
  • 0,5 mskdijonsenap
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 dlrapsolja
  • flingsalt
  • vitpeppar- nymald
  • 5sardeller
  • 2 mskcornichons
  • 2 mskkapris
  • 2 mskdill- hackad
  • 2 mskgräslök- hackad
  • 300 glax- gravad i små tärningar

Till servering

  • bröd- rostat eller knäckebröd
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Vispa ihop äggula, senap och citronsaft. Vispa i oljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar.

  2. Hacka sardeller och cornichoner. Blanda ner sardeller, cornichoner, kapris, örter och sist laxtärningar i majonnäsen.

  3. Servera tartaren i glas tillsammans med bröd. Garnera med citron och dill eller gräslök.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök