Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxtartar med rökt öring

Den rökta smaken från öringen är en liten blinkning till södra Lappland men ger också genuin lyxkänsla. Servera gärna på fina loppisskedar.

Laxtartar med rökt öring
Laxtartar med rökt öring
Laxtartar med rökt öring
Laxtartar med rökt öring Foto: Charlie Drevstam

Laxtartar med rölt öring

  • 200 glaxfilé- utan skinn och ben (fryst 3 dygn)
  • 200 gvarmrökt öring/röding
  • 1 knippagräslök
  • 0,5citron- rivet skal
  • 1 mskcitron- pressad
  • 2 mskdijonsenap
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • dillkvistar

Gör så här

  1. Skär laxen i små tärningar, 1/2 x 1/2 cm. Plocka köttet från den rökta öringen och ”smula” det. Finhacka gräslöken. Blanda alla ingredienser och krydda med salt och peppar. Fördela tartaren på skedar och garnera med dillkvistar.

Vad tyckte du om receptet?