Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxtartar med kaprismajonnäs

Recept på laxtartar med kaprismajonnäs. En underbar förrätt som är enkel att göra och riktigt god. Välj en fin bit lax till tartaren, kryddad med citronmeliss blir det en riktig hit! 

Laxtartar med kaprismajonnäs
Laxtartar med kaprismajonnäs
Laxtartar med kaprismajonnäs
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 200 gsushilax
  • 1snackgurka- eller 10 cm vanlig gurka
  • 1schalottenlök- liten
  • 1 tskcitronskal- rivet
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Majonnäs

  • 1 dlmajonnäs- hemlagad eller Hellmann’s
  • 2 mskkapris
  • 1 mskcitronmeliss- hackad

Garnering

  • 1 tskolivolja
  • mâchesallad

Gör så här

  1. Skär laxen i små tärningar. Fintärna gurkan. Skala och finhacka löken. Blanda lax, gurka, lök och citronskal. Krydda med salt och peppar.

  2. Majonnäs: Hacka kaprisen och blanda med majonnäs och citronmeliss.

  3. Dra ut en klick majonnäs på tallrikarna. Forma laxen till små puckar och lägg dem på tallriken. Droppa över olja och garnera med små salladsblad.

Vad tyckte du om receptet?

Tips!

Salmalax kan bytas ut mot ”vanlig” lax som varit fryst ca 3 dygn innan den hackas till tartar.