Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Laxtartar med friterad schalottenlök, citronmajonnäs och brynt smör är en festlig förrätt. Lök och citronmajonnäs kan göras dagen före servering.
Friterad lök: Skala och skär löken i tunna ringar. Blanda dem med mjöl. Hetta upp oljan till 160°. Fritera lökringarna, några i taget, i oljan tills de fått fin färg. Ta upp och låt dem rinna av på hushållspapper.
Majonnäs: Vispa upp äggulorna med elvisp. Tillsätt oljan, lite i taget, under vispning. Rör i senap och pressad citron. Krydda med salt.
Bryn smöret. Sila det genom ett kaffefilter.
Skär laxen i små tärningar. Blanda den med olja, chili, koriander och sesamfrön. Krydda med salt och peppar. Blanda i citronsaften precis före servering.
Bred ut en klick majonnäs på varje tallrik. Packa laxtartaren i stansringar, ca 5 cm i diameter, på majonnäsen. Toppa med sjögrässallad och friterad lök. Garnera med tagetesblommor och koriander. Ringla det ljumna smöret runt om och servera.