Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxtartar med avokadocrème och rågkrutonger

Laxtartar med avokadocrème och rågkrutonger. Knapriga krutonger blir en fin brytning mot den lena avokadocrèmen.

Laxtartar med avokadocrème och rågkrutonger
Laxtartar med avokadocrème och rågkrutonger
Laxtartar med avokadocrème och rågkrutonger
Foto: Ulrika Pousette

Laxtartar med avokadocrème och rågkrutonger

  • 300 glaxfilé- utan skinn och ben (fryst 3 dygn)
  • 250 gkallrökt lax
  • 1 mskgrovkornig sötstark senap
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald
  • 3 skivordanskt rågbröd
  • 1 msksmör

Avokadocrème

  • 2avokador
  • 2 tskcitron- pressad
  • 2 mskmajonnäs
  • 2 mskturkisk yoghurt
  • 3 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 0,5citron
  • 1 krukavattenkrasse
  • 1 tskrapsolja
  • 0,5 tskflingsalt

Gör så här

  1. Skär båda laxsorterna i riktigt små tärningar. Blanda med senap, salt och peppar.

  2. Crème: Halvera och kärna ur avokadorna. Gröp ut fruktköttet. Mixa alla ingredienser till crèmen med mixerstav. Ställ crème i kylen.

  3. Skär bort kanterna på brödet och skär skivorna i riktigt små tärningar. Stek tärningarna i smör i en stekpanna tills de börjar få färg och är frasiga.

  4. Forma sex ägg av laxtartaren och lägg på tallrikar. Lägg en klick avokadocrème på tallriken och dra med en liten tesked så att det bildas en droppe. Strö över brödkrutonger. Skär citronen i bitar. Lägg citronbitar och vattenkrasse på tartaren. Ringla över olja och strö på flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?