Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på ljuvlig laxtårta med botten av kavring och en fyllning av stenbitsrom, lax, crème fraiche, dill och gräslök.
Riv kavringen på rivjärn eller finfördela i en matberedare. Blanda smulorna med smöret.
Kläm fast bakplåtspapper i en form, 24 cm diameter, med löstagbar kant. Tryck ut kavringen till en botten i formen. Ställ kallt ca 15 minuter.
Ta bort skinn och ev ben från laxen. Skär den i mindre bitar och finfördela i matberedare. Tillsätt stenbitsrom och creme fraiche. Blanda snabbt ihop.
Blötlägg gelatinbladen 5 minuter. Vispa grädden. Smält gelatinet, gärna i mikrovågsugnen, ca 15 sekunder på full effekt. Tillsätt det smälta gelatinet genom att hälla det i tubröret på matberedaren, kör på låg hastighet. Blanda snabbt ner smeten i den vispade grädden. Tillsätt dill, gräslök och citronsaft. Peppra.
Häll blandningen över kavringsbottnen och släta till ytan. Ställ i kyl för att stelna minst 3 timmar.
Lägg upp tårtan med gurka, rädisor och basilika runt om och garnera med gräslöksblommorna ovanpå. Servera kallrökta laxskivor till.