Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxtårta på omeletter och potatiskräm


Ställ laxtårtan kallt en timme innan den garneras.

Laxtårta på omeletter och potatiskräm

Laxtårta på omeletter och potatiskräm

Laxtårta på omeletter och potatiskräm

PHOTOGRAPHER THOMAS CARLEN, +46-

Ingredienser

  • 800 gkallrökt lax- skivad
  • 1 knippadill
  • 1 knippagräslök
  • 200 gphiladelphia
  • 1 dlturkisk yoghurt
  • 0,5citron- rivet skal
  • 600 gpotatis- kokt kall
  • salt- peppar

Garnering:

  • 250 ggrön sparris- färsk
  • dill

Servera med:

  • sallad

Gör så här

  1. Skär 600 gram av laxen i strimlor. Skiva 200 gram lax tunt. Hacka dillen. Skiva gräslöken fint. Ansa och koka sparrisen. Blanda samman färskosten med yoghurt, gräslök, dill och rivet citronskal i en skål.

  2. Skala och tärna potatisen fint. Blanda försiktigt potatisen med färskoströran. Smaka av med salt och peppar.

  3. Vispa samman ägg, vatten­ och salt och peppar­ i en skål. Vispa sönder äggulorna med vitan och ­vattnet lätt.

  4. Grädda tre tunna omeletter­ av smeten i en stekpanna med smör, cirka 24 centimeter i diameter. Grädda omeletterna tills smeten stelnar på ena sida. Låt omeletten glida över på smörpapper för att kallna.

  5. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en bakform med löstagbar botten, 24 centimeter i diameter. Lägg strimlad lax i botten. Varva därefter potatiskräm, omelett och lax i tre lager. Täck över med plastfolie och ställ in i kylen cirka en timme. Förbered hit.

  6. Innan servering garneras­ tårtan med 200 gram ­skivad lax, skalade och delade sparrisstjälkar och plockad dill. Servera med ­sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök