Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ställ laxtårtan kallt en timme innan den garneras.
Skär 600 gram av laxen i strimlor. Skiva 200 gram lax tunt. Hacka dillen. Skiva gräslöken fint. Ansa och koka sparrisen. Blanda samman färskosten med yoghurt, gräslök, dill och rivet citronskal i en skål.
Skala och tärna potatisen fint. Blanda försiktigt potatisen med färskoströran. Smaka av med salt och peppar.
Vispa samman ägg, vatten och salt och peppar i en skål. Vispa sönder äggulorna med vitan och vattnet lätt.
Grädda tre tunna omeletter av smeten i en stekpanna med smör, cirka 24 centimeter i diameter. Grädda omeletterna tills smeten stelnar på ena sida. Låt omeletten glida över på smörpapper för att kallna.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en bakform med löstagbar botten, 24 centimeter i diameter. Lägg strimlad lax i botten. Varva därefter potatiskräm, omelett och lax i tre lager. Täck över med plastfolie och ställ in i kylen cirka en timme. Förbered hit.
Innan servering garneras tårtan med 200 gram skivad lax, skalade och delade sparrisstjälkar och plockad dill. Servera med sallad.
Recept från Mitt kök