Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxtårta med romtäcke


Härligt god tårta med smak av rökta toner som passar på buffébordet. Två burkar rom räcker till ett tunt lager, vill du ha ett tjockare lager ta en extra burk. Vill du inte ha brödbotten går det bra att servera tårtan utan också, lägg då i stället salta kex runt.

Laxtårta med romtäcke

Laxtårta med romtäcke

Laxtårta med romtäcke

MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 4brödskivor- t ex solrosbröd (i en 22-24 centimetersform)

Varmrökt laxröra:

  • 250 gvarmrökt lax
  • 250 gcream cheese
  • 1 dlcrème fraiche
  • 0,5purjolök- 1 dl hackad
  • 2 mskdill
  • 1,5 tskchilisås
  • 0,5äpple- grönt, syrligt
  • 2 tskcitronsaft
  • cayennepeppar
  • vitpeppar

Garnering:

  • 23 burkarrom- svart
  • citronklyftor
  • dill

Gör så här

  1. För att enklast få en rundform brukar jag lägga brödskivor tätt bredvid varandra på serveringsfatet. Lägg en springform över. Pressa eller skär fint längs formkanten.

  2. Smula laxen i mindre bitar. Finhacka purjolök och äpple. Blanda ner övriga ingredienser till laxröran till en smet.

  3. Bred smeten över brödet till en jämn form. Stryk ett tunt lager rom över tårtan.

  4. Garnera med citronskivor och dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök