Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Börja med fyllningarna. Mosa äggen med keso, majonnäs, ishavsrom, gräslök och lite salt.
Blanda philadelphia, dill, vispgrädde och salt till en röra. Skär bort kanterna på brödskivorna.
Kläd in en avlång sockerkaksform som rymmer 1 1/2 liter med gladpack. Kläd in gladpacken med laxskivor, de ska täcka hela formen och gå upp en bit över kanten.
Bred hälften av fyllning 1 ovanpå laxskivorna som ligger i formen. Täck med ett lager bröd, det är viktigt att det är bröd över hela så du får skarva med småbitar.
Täck med fyllning 2 och ett lager brödskivor. Bred på resten av fyllning 1 och täck med de sista brödskivorna. Vik in laxskivorna (de som gick över kanten) så att de ligger över brödskivorna.
Täck formen med gladpack och ställ in smörgåstårtan i kylen i minst 2-3 timmar, gärna över natten.
Vänd upp tårtan på ett fat. Garnera med räkor, keso, högar med ishavsrom, gräslök och citronskivor.
Recept från Mitt kök