Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxtårta med äggkeso & räkor

Laxtårta med äggkeso & räkor
Laxtårta med äggkeso & räkor
Laxtårta med äggkeso & räkor
Foto: Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 400 glax- gravad eller rökt
  • 10 skivorbröd- cirka

Fyllning 1

  • 2ägg- kokta kalla
  • 300 gkeso- naturell
  • 0,75 dlmajonnäs
  • 0,75 burkishavsrom- à 75 g
  • 1 dlgräslök- finhackad
  • evsalt- lite

Fyllning 2

  • 100 gphiladelphia
  • 0,5 dldill- finhackad
  • 2 mskvispgrädde
  • salt
  • 200 gräkor- skalade
  • 150 gkeso- naturell
  • 0,25 burkishavsrom- à 75 g
  • gräslök- finhackad
  • citronskivor

Gör så här

  1. Börja med fyllningarna. Mosa äggen med keso, majonnäs, ishavsrom, gräslök och lite salt.

  2. Blanda philadelphia, dill, vispgrädde och salt till en röra. Skär bort kanterna på brödskivorna.

  3. Kläd in en avlång sockerkaksform som rymmer 1 1/2 liter med gladpack. Kläd in gladpacken med laxskivor, de ska täcka hela formen och gå upp en bit över kanten.

  4. Bred hälften av fyllning 1 ovanpå laxskivorna som ligger i formen. Täck med ett lager bröd, det är viktigt att det är bröd över hela så du får skarva med småbitar.

  5. Täck med fyllning 2 och ett lager brödskivor. Bred på resten av fyllning 1 och täck med de sista brödskivorna. Vik in laxskivorna (de som gick över kanten) så att de ligger över brödskivorna.

  6. Täck formen med gladpack och ställ in smörgåstårtan i kylen i minst 2-3 timmar, gärna över natten.

  7. Vänd upp tårtan på ett fat. Garnera med räkor, keso, högar med ishavsrom, gräslök och citronskivor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök