Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxspett med rökt fläsk och dragonpotatis

Servera gärna grillspetten och potatissalladen tillsammans med en grönsallad och melonklyftor.

Laxspett med rökt fläsk och dragonpotatis
Laxspett med rökt fläsk och dragonpotatis
Laxspett med rökt fläsk och dragonpotatis
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 glaxfilé- ca av mittbit
  • 150 grökt sidfläsk i bit
  • rapsolja
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • grillspett

Krämig dragonpotatis

  • 1 kgfärskpotatis- kokt kall
  • 2äggulor
  • 1 tskcitron- pressad
  • 2 tskdijonsenap
  • 34 mskdragon- hackad färsk
  • 1,5 dlrapsolja
  • 2 mskvatten
  • salt
  • vitpeppar- nymald
  • rädisor

Gör så här

  1. Dragonpotatis: Mixa äggulor, citronsaft, senap och dragon med mixerstav. Tillsätt oljan droppvis och mixa till en tjock kräm. Blanda i vattnet och smaka av med salt och peppar.

  2. Skär potatisen i bitar. Vänd ner potatisen i såsen. Lägg upp och toppa med skivade rädisor.

  3. Laxspett: Skär laxen och fläsket i kuber. Trä upp lax och fläsk på grillspett eller blötlagda träspett. Pensla med olja.

  4. Grilla spetten runtom över glöd. Krydda med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök