Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxsoppa – recept på krämig fisksoppa

Laxsoppa är fantastiskt gott. Den här blir både krämig och smakrik med grädde, dill och morot. Perfekt både till vardags och till lyxiga helgmiddagen.

Laxsoppa – recept på krämig fisksoppa
Laxsoppa – recept på krämig fisksoppa
Laxsoppa – recept på krämig fisksoppa
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 6potatisar- skalade och skurna i bitar
  • 400 glaxfilé- i tärningar
  • 1 dlgröna ärtor- frysta
  • 1 stormorot- skuren i bitar
  • 1gul lök- hackad
  • 10kryddpepparkorn- hela
  • 2,5 dlgrädde
  • 0,5 krukadill- finhackad färsk
  • 0,75 dlgräslök- hackad färsk
  • 0,5 krukapersilja- hackad färsk
  • salt

Gör så här

  1. Koka först ärtor och morötter 10 - 15 minuter. Tillsätt potatis, lök och peppar. Tillsätt vatten så det nätt och jämnt täcker potatisen och fortsätt att koka på svag värme tills potatisen är mjuk. (Det gör inget om den blir överkokt).

  2. Tillsätt laxen, dillen, gräslöken och hälften av persiljan samt grädde. Koka cirka 10 minuter och vill du ha mera vätska kan du hälla i mjölk.

  3. Före servering: salta och strö över resten av persiljan och bjud gärna på ett finskt rågbröd med en smakrik skiva ost.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök