Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rimma laxen i en blandning av salt och socker innan de tillsätts till soppan, det ger en väldigt smakrik lax. Det är även gott att smaksätta fisksoppan med friska smaker som ingefära och lime, prova dig fram!
Skär laxen i stora tärningar och lägg dem på en tallrik. Blanda socker och salt i en skål och gnid in laxtärningarna med blandningen. Låt dem ligga i 10 minuter. Torka av laxen med hushållspapper.
Skär purjolök i fina skivor och broccolin i små buketter. Skär champinjonerna i skivor. Skär bort det grövsta på sparrisen och kasta det, skär resten i bitar.
Fräs purjolök, broccoli, champinjoner och sparris i en gryta. Tillsätt mellangrädde, vatten och buljongtärningar och låt soppan koka i 5-10 minuter. Rör ner ingefära, limeskal och limesaft. Tillsätt laxtärningarna och låt dem sjuda i 5 minuter.
Skala räkorna och tillsätt dem till soppan, de ska bara bli varma. Strö på gräslök och smaka av med salt. Servera soppan med valnötsfocaccia.
Recept från Mitt kök