Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxsoppa med potatis och dill

Milda svenska smaker i en laxsoppa som även passar bra att göra på rester av kokt potatis och fisk.

Petra Lindstrand
Laxsoppa med potatis och dill
Laxsoppa med potatis och dill
Laxsoppa med potatis och dill
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 400 glaxfilé
  • 1gul lök
  • 125 gsalladslök
  • 2 dlmellangrädde
  • 3grönsaksbuljongtärningar
  • 600 gpotatis- fast
  • 1 krukadill
  • smör
  • salt

Tillbehör

  • 200 gbröd

Gör så här

  1. Skala och strimla löken. Ansa och strimla salladslöken. Spara det gröna på salladslöken till garnering. Fräs de båda löksorterna i 1/2 msk smör i en kastrull ca 3 min. Tillsätt 1 liter vatten, grädde och buljongtärningar och koka upp.

  2. Skala och tärna potatisen. Lägg den i kastrullen och småkoka tills den är mjuk.

  3. Tärna laxen. Krydda den med 2 krm salt. Repa och hacka dillen.

  4. Sjud laxen i soppan 3–5 min. Rör ner dillen och det gröna av salladslöken. Servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?