Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxsoppa med potatis och dill

Milda svenska smaker i en laxsoppa som även passar bra att göra på rester av kokt potatis och fisk.

Laxsoppa med potatis och dillLaxsoppa med potatis och dillLaxsoppa med potatis och dill
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 400 glaxfilé
  • 1gul lök
  • 125 gsalladslök
  • 2 dlmellangrädde
  • 3grönsaksbuljongtärningar
  • 600 gpotatis- fast
  • 1 krukadill
  • smör
  • salt

Tillbehör

  • 200 gbröd

Gör så här

  1. Skala och strimla löken. Ansa och strimla salladslöken. Spara det gröna på salladslöken till garnering. Fräs de båda löksorterna i 1/2 msk smör i en kastrull ca 3 min. Tillsätt 1 liter vatten, grädde och buljongtärningar och koka upp.

  2. Skala och tärna potatisen. Lägg den i kastrullen och småkoka tills den är mjuk.

  3. Tärna laxen. Krydda den med 2 krm salt. Repa och hacka dillen.

  4. Sjud laxen i soppan 3–5 min. Rör ner dillen och det gröna av salladslöken. Servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?