Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 29g
Protein: 29g
Kolhydrater: 57g
Milda svenska smaker i en laxsoppa som även passar bra att göra på rester av kokt potatis och fisk.
Skala och strimla löken. Ansa och strimla salladslöken. Spara det gröna på salladslöken till garnering. Fräs de båda löksorterna i 1/2 msk smör i en kastrull ca 3 min. Tillsätt 1 liter vatten, grädde och buljongtärningar och koka upp.
Skala och tärna potatisen. Lägg den i kastrullen och småkoka tills den är mjuk.
Tärna laxen. Krydda den med 2 krm salt. Repa och hacka dillen.
Sjud laxen i soppan 3–5 min. Rör ner dillen och det gröna av salladslöken. Servera med bröd.