Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxseljanka

En smakrik laxsoppa där saltgurka, oliver och kapris ger en spännande karaktär.

LaxseljankaLaxseljankaLaxseljanka

Ingredienser

  • 2gula lökar
  • 100 gskogschampinjoner- (eller karljohanssvamp)
  • 2 msksmör
  • 1,5 mskvetemjöl
  • 1 msktomatpuré
  • 12 dlfiskbuljong- (tärning + vatten)
  • 1lagerblad
  • 5svartpepparkorn
  • 2kryddpepparkorn
  • 500 glaxfilé- med skinn
  • 1saltgurka
  • 1015gröna oliver- pimientofyllda
  • 2citronskivor
  • 2 mskkapris- medelstor
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 dldill- hackad

Tillbehör

  • 2 dlcrème fraiche

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Ansa och skär svampen i bitar. Fräs lök och svamp i smör

  2. Strö över mjöl, rör i tomatpuré och häll på buljong och kryddor. Låt koka 10 min under lock. Skumma av ytan några gånger under tiden.

  3. Skär bort skinnet från laxen och skär den i ca 2 x 2 cm stora bitar. Lägg laxen i soppan och sjud på svag värme ca 6 min.

  4. Skär gurkan i små tärningar och skiva oliverna. Skär bort skalet från citronskivorna och skär fruktköttet i bitar. Blanda ner gurka, oliver, kapris och citron i soppan. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad dill och servera soppan med creme fraiche.

Vad tyckte du om receptet?