Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxsashimi med honungssoja & koriander

Som på den finaste asiatiska restaurang smakar denna lena sashimi. Passar bra som lätt lunch eller förrätt, speciellt för dig som upptäckt dash-dieten.

Laxsashimi med honungssoja & koriander
Laxsashimi med honungssoja & koriander
Laxsashimi med honungssoja & koriander
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 500 gsalmalax-
  • 4 bladpak choi
  • 4 kvistarkoriander
  • shisokrasse
  • vattenkrasse- daikonkrasse eller

Honungssoja

  • 2 msksoja
  • 0,5 tskhonung- flytande

Sriracha-majo

  • 4 mskmajonnäs- lätt
  • 2 tsksrirachasås- (stark chilisås)

Till garnering

  • 0,5 msksesamfrön- svarta
  • 0,5 msksesamfrön- vita

Gör så här

  1. Skiva upp laxen och lägg upp på fat. Strimla pak choi och strö över.

  2. Lägg på korianderblad, shisokrasse och daikon- eller vattenkrasse.

  3. Blanda soja och honung i en liten skål.

  4. Blanda lättmajonnäs och srirachasås.

  5. Garnering och servering: Spritsa lite sriracha-majo på laxen. Servera resten vid sidan om. Strö över sesamfrön.

  6. Häll honungssojan på laxen eller doppa bitarna i sojan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök