Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxsashimi med furikake och färsk pepparrot

Recept på laxsashimi med färsk pepparrot. Gravad lax är enkelt att göra. Den här är inspirerad av japanska smaker och den färska pepparroten blir lik wasabi.

Laxsashimi med furikake och färsk pepparrot
Laxsashimi med furikake och färsk pepparrot
Laxsashimi med furikake och färsk pepparrot
Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 700 glaxfilé- i bit, odlad
  • 1 bitingefära- (2 cm)
  • 1citron
  • 3 mskströsocker
  • 2 msksalt

Garnering

  • 1 bitpepparrot- (3 cm)
  • 1 mskfurikake

Gör så här

  1. Skär laxen i två bitar. Skala och finriv ingefäran. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Finriv skalet.

  2. Blanda socker och salt. Gnid in laxfiléerna med salt- och sockerblandningen. Lägg ena laxbiten med skinnsidan ner i en form med hög kant. Sprid ut ingefära och citronskal och lägg på den andra laxfilén med skinnsidan uppåt. Låt stå i kylen i ca 2 dygn. Vänd laxen 3–4 gånger under tiden.

  3. Skär av skinnet och halvera laxbitarna. Skiva laxen i tunna bitar och lägg dem på ett fat. Skala och finriv pepparrot. Strö pepparrot och furikake på laxen och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: