Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på laxsashimi med färsk pepparrot. Gravad lax är enkelt att göra. Den här är inspirerad av japanska smaker och den färska pepparroten blir lik wasabi.
Skär laxen i två bitar. Skala och finriv ingefäran. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Finriv skalet.
Blanda socker och salt. Gnid in laxfiléerna med salt- och sockerblandningen. Lägg ena laxbiten med skinnsidan ner i en form med hög kant. Sprid ut ingefära och citronskal och lägg på den andra laxfilén med skinnsidan uppåt. Låt stå i kylen i ca 2 dygn. Vänd laxen 3–4 gånger under tiden.
Skär av skinnet och halvera laxbitarna. Skiva laxen i tunna bitar och lägg dem på ett fat. Skala och finriv pepparrot. Strö pepparrot och furikake på laxen och servera.
Läs också: