Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på laxsashimi. Ta fram ingredienserna till majonnäsen på morgonen så att de har samma temperatur, vilket gör det lättare att lyckas.
Skär eller smula brödet grovt. Stek det krispigt i smör i en stekpanna, ca 2 min. Låt rinna av på hushållspapper.
Ansa och hyvla fänkålen på mandolin eller skär den i tunna skivor. Hyvla gurkan. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv av 1 tsk citronskal. Pressa citronen. Blanda citronskal och citronsaft med fänkål och gurka. Krydda med salt.
Sojamajonnäs: Blanda äggulan med wasabi och vinäger. Tillsätt oljan under vispning, först droppvis och sedan i en fin stråle. Vispa majonnäsen riktigt tjock. Rör i honung och soja. Vispa i mer olja om den blir för lös.
Skär laxen i ca 1/2 cm tjocka skivor. Fördela laxen på tallrikar. Lägg salladen vid sidan om. Klicka på sojamajonnäs och forellrom. Strö över furikake och brödcrunch och klipp över krasse. Servera med extra soja.