Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxsallad med senaps- och honungsdressing

Laxsallad  är bra picknickmat om vädret tillåter

Laxsallad med senaps- och honungsdressing
Laxsallad med senaps- och honungsdressing
Laxsallad med senaps- och honungsdressing
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 800 gpotatis- kokt, kall, (gärna små- eller färskpotatis)
  • 400 glax- varmrökt
  • 1 knipparädisor
  • 150 gsallad- blandad (1 påse)

Dressing

  • 2 mskdijonsenap
  • 2 mskhonung- flytande
  • 3 mskolivolja
  • 1 mskvatten
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 4 skivorfiberfranska- rostat

Gör så här

  1. Skär potatisen i bitar eller halvor. Ta bort skinn och ben från fisken och dela den i mindre bitar.

  2. Skiva rädisorna. Fördela salladen på ett fat eller på tallrikar. Lägg på lax och rädisor.

  3. Vispa samman ingredienserna till dressingen och häll den över salladen. Servera med rostat bröd.

Vad tyckte du om receptet?

Näringsvärde

Ca 550 kcal per portion, 22 g fett, 29 g protein, 60 g kolhydrater