Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxsallad med ingefärsnudlar

Frisk ingefära smaksätter vinägretten, en god smakbrytning som passar perfekt till laxen.

Laxsallad med ingefärsnudlar
Laxsallad med ingefärsnudlar
Laxsallad med ingefärsnudlar

Laxsallad med ingefärsnudlar

  • 500 glaxfilé- utan skinn och ben
  • 250 gsockerärter
  • 1 påsesallad- (ca 150 g), blandad
  • 100 gglasnudlar
  • 0,5 mskrapsolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Vinägrett

  • 2,5 mskrapsolja
  • 2 mskvitvinsvinäger
  • 1,5 mskingefära- riven
  • 1 tskströsocker
  • 0,5 tsksalt

Tillbehör

  • 50 gbröd- /person

Gör så här

  1. Skär laxen i kuber, ca 2 x 2 cm. Finstrimla sockerärterna. Lägg salladen i en skål och strö över sockerärterna.

  2. Vinägrett: Blanda alla ingredienser till vinägretten och rör så att sockret löses upp.

  3. Tillaga glasnudlarna enligt -anvisning på förpackningen. Klipp dem i mindre bitar och blanda med vinägretten. Blanda nudlarna med sallad och sockerärter.

  4. Stek laxen hastigt i olja på hög värme. Krydda med salt och peppar. Lägg laxen på salladen och servera genast med bröd.

Vad tyckte du om receptet?