Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på laxsallad, använd de grönsaker och frukter som är i säsong. Att tillsätta lite honung i dressingen ger en fin smakbrytning till laxen.
Vinägern får fin hetta och passar bra till asiatisk mat. Den är också god att smaksätta till exempel thaigrytor med.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Skär laxen i 1 x 1 cm stora tärningar. Skala och riv vitlöken och blanda med soja, sesamolja, chiliflakes och salt. Lägg laxen i marinaden och låt stå i ca 15 min.
Kärna ur persikorna och skär dem i bitar. Ansa och strimla salladslök och sockerärter. Skala och tärna gurkan. Riv salladen i bitar.
Dressing: Blanda vinäger, olja, honung och salt.
Fördela ris, lax, persikor, lök, sockerärter, gurka och sallad i skålar. Häll över dressingen och garnera med sesamfrön och koriander.
Vitvinsvinäger smaksatt med ingefära och chili: Skala och skiva ingefäran. Skölj och torka chilin. Halvera den. Häll vinägern i en ren flaska. Lägg ingefära och chili i flaskan och sätt i en kork. Låt stå i ca 1 vecka. Skaka flaskan några gånger under tiden.
Sila och häll tillbaka vinägern i flaskan.