Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxsallad med caesardressing

Essentiella fettsyror från laxen och massor av mättande protein. Helt perfekt till middag.

Laxsallad med caesardressing
Laxsallad med caesardressing
Laxsallad med caesardressing
Laxsallad med ceasardressing Foto: Ulrika Pousette

Laxsallad med cesardressing

  • 3 skivorsurdegsbröd- tjocka, (à 70 g)
  • 1 mskrapsolja
  • 1 burksvarta bönor- (400 g)
  • 1avokado
  • 50 gparmesan
  • 150 gkallrökt lax- i bit
  • 2 krukorromansallad
  • 1 påsemâchesallad- (70 g)

Dressing

  • 2sardellfiléer
  • 1äggula
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5 dlrapsolja
  • 1 dlmatyoghurt
  • 1 tskdijonsenap
  • 0,5 tskworcestershiresås
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Dressing: Mosa sardellerna med en gaffel. Tillsätt äggula och pressad vitlök. Vispa i oljan, lite i taget, till en smidig konsistens. Vispa ner yoghurten. Krydda med senap, worcestersås, salt och peppar.

  2. Skär brödet i mindre tärningar. Blanda dem med olja. Stek brödtärningarna frasiga i en stekpanna på medelvärme.

  3. Skölj bönorna i kallt vatten. Halvera och kärna ur avokadon. Skala och skär avokadon i klyftor. Hyvla parmesanosten. Tärna laxen.

  4. Riv salladen i grova bitar. Blanda försiktigt runt dressingen med sallad och bönor. Vänd ner avokado, krutonger och lax. Toppa med ost.

Vad tyckte du om receptet?