Recept: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Att göra cheesecaken i en avlång form och skära i rutor är väldigt smidigt. Perfekt som tilltugg eller på en buffé.
Botten: Klä en avlång brödform som rymmer 1 ½ liter med plastfolie. Smält smöret och låt svalna. Smula brödet i matberedaren. Blanda i smöret. Tryck ut smulorna i formen. Ställ formen minst 1 timme i kylen.
Fyllningen: Skär laxen i små bitar.
Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Värm försiktigt lite av crème fraichen i en liten kastrull, den får inte koka. Ta från värmen och rör ner gelatinet. Låt svalna.
Blanda resten av crème fraichen med philadelphiaost, rödlök, dill och pepparrot. Rör ner gelatinblandningen.
Vänd ner lax och ost med en gaffel. Smaka av med salt och peppar.
Bred ut smeten över bottnen. Låt tårtan stelna i kylen minst 4 timmar.
Vid servering: Lyft upp tårtan och skär i 16 bitar. Garnera med små laxbitar, gräslök och en dillkvist.
Recept: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök