Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxrulle med pepparrot

Variera smaken på omeletten med det som finns hemma i kylskåpet, rökt skinka, strimlad korv, lök, paprika. Det är praktiskt att blanda ner det i äggsmeten eller strö det över strax innan den är färdiggräddad, på så sätt stannar fyllningen kvar när den ska rullas in i brödet.

Laxrulle med pepparrotLaxrulle med pepparrotLaxrulle med pepparrot

Ingredienser

  • 2ägg
  • 0,5 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald
  • 25 grökt lax- strimlad
  • 1 mskgräslök- hackad
  • 1 tsksmör

Pepparrotsfärskost

  • 0,5 dlkesella
  • 0,5 tskpepparrot- riven
  • 0,5 krmsalt
  • 1tunnbröd- rektangulärt

Gör så här

  1. Vispa upp äggen i en skål. Tillsätt salt, peppar, lax och gräslök.

  2. Stek omeletten i smör på medelstark värme i stekpanna 17 cm i diameter ca 2 min. Ta upp den och låt svalna.

  3. Blanda kesella, pepparrot och salt. Fördela det på bröden och lägg på laxomeletten. Rulla ihop och vira in i smörpapper.

Vad tyckte du om receptet?