Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxrullar med sojadipp

Wasabi, japansk pepparrot kan bytas ut mot svensk, riven pepparrot på tub eller 3 msk pepparrotsvisp.

Laxrullar med sojadippLaxrullar med sojadippLaxrullar med sojadipp
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 300 gfärskost
  • 1 tskwasabi- (eller 1 msk riven pepparrot)
  • 0,5gurka
  • 8 skivorlax- kallrökt eller gravad, cirka 300 g
  • 2noriark
  • 1 krukagräslök
  • 1 dljapansk soja
  • 1 tsksesamolja
  • 1 msksesamfrön

Gör så här

  1. Vispa ihop färskost och wasabi, smaka av. Dela gurkan på längden och skär den i smala långa stavar.

  2. Lägg ut en stor bit plastfolie på en skärbräda. Lägg ut hälften av laxskivorna omlott till en rektangel på folien. Bred på hälften av osten i ett jämt lager på laxskivorna. Lägg på 1 noriark. Lägg på hälften av gurkan i en rad längst ner på rektangeln. Rulla ihop laxen med hjälp av plastfolien, på samma sätt som man gör en rulltårta. Gör ytter­ligare en laxrulle med resten av ingredienserna.

  3. Plasta in och förvara laxrullarna kallt. Lägg dem i frysen i cirka 30 minuter inför serveringen, de blir då lättare att skära upp i skivor.

  4. Skär varje rulle i 6 skivor, toppa dem med finhackad gräslök.

  5. Servera med den japanska sojan blandad med sesamolja och sesamfrön.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök