Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Wasabi, japansk pepparrot kan bytas ut mot svensk, riven pepparrot på tub eller 3 msk pepparrotsvisp.
Vispa ihop färskost och wasabi, smaka av. Dela gurkan på längden och skär den i smala långa stavar.
Lägg ut en stor bit plastfolie på en skärbräda. Lägg ut hälften av laxskivorna omlott till en rektangel på folien. Bred på hälften av osten i ett jämt lager på laxskivorna. Lägg på 1 noriark. Lägg på hälften av gurkan i en rad längst ner på rektangeln. Rulla ihop laxen med hjälp av plastfolien, på samma sätt som man gör en rulltårta. Gör ytterligare en laxrulle med resten av ingredienserna.
Plasta in och förvara laxrullarna kallt. Lägg dem i frysen i cirka 30 minuter inför serveringen, de blir då lättare att skära upp i skivor.
Skär varje rulle i 6 skivor, toppa dem med finhackad gräslök.
Servera med den japanska sojan blandad med sesamolja och sesamfrön.
Recept från Mitt kök