Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxrullar med dadlar och getost

Kanske känns rökt lax som ett oväntat inslag tillsammans med glögg. Men med en fyllning av sträv getost och söta dadlar blir det en spännande smakbrytning som passar utmärkt ihop med glöggen.

Laxrullar med dadlar och getost
Laxrullar med dadlar och getost
Laxrullar med dadlar och getost
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 400 gkallrökt lax- i tunna skivor
  • 200 ggetost- på rulle
  • 4 mskturkisk yoghurt
  • 100 gdadlar- torkade eller färska, med kärna
  • aluminiumfolie- plast– och

Gör så här

  1. Mosa ihop ost och yoghurt till en kräm. Kärna ur dadlarna och skär dem i små bitar. Blanda ner dadlarna i krämen.

  2. Lägg ut laxskivorna lite omlott, som en rektangel som mäter cirka 35x25 centimeter, på plastfolie.

  3. Bred rumsvarm ostkräm över laxen. Rulla ihop från långsidan som en rulltårta, med hjälp av folien. Vira sedan aluminiumfolie hårt kring rullen.

  4. Förvara rullen i kylen minst några timmar. Skär i skivor vid servering.

  5. TIPS! Laxrullarna passar också bra att servera på skivor av rostad baguette.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök