Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxrullar med apelsin och fänkål

Laxrullar med apelsin och fänkål passar bra på julbordet. Den kallrökta laxen kan bytas ut mot gravad som variation.

Laxrullar med apelsin och fänkål
Laxrullar med apelsin och fänkål
Laxrullar med apelsin och fänkål
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 10 skivorlax- kallrökt (à 40 g)
  • 1apelsin
  • 100 gfärskost- naturell
  • 1 krmsvartpeppar- nymald + 1 krm
  • 1fänkålsstånd- (250 g)
  • 1 mskolivolja
  • 2 krmsalt
  • 1gemsallad

Garnering

  • smörgåskrasse
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda apelsinskalet med ost och 1 krm peppar.

  2. Ansa och finstrimla fänkålen, gärna med mandolin. Blanda fänkålen med apelsinsaft och olja. Krydda med salt och 1 krm peppar.

  3. Lägg ut laxskivorna på en skärbräda. Bred på osten och lägg på fänkålen. Rulla ihop skivorna.

  4. Sära på bladen på salladen och lägg dem på ett fat. Lägg en laxrulle i varje salladsblad. Klipp över krasse och vrid över lite peppar.

Vad tyckte du om receptet?