Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxröra med syrad rödlök

Recept på ett jättegott tilltugg med varmrökt lax och syrad rödlök. Väldigt lyckad smakkombination!

Laxröra med syrad rödlök
Laxröra med syrad rödlök
Laxröra med syrad rödlök
Foto: Ulrika Pousette

Laxröra med lyfttorkad rödlök

  • 1ägg
  • 1 klyftarödlök
  • 0,5 dlsyltlök
  • 150 gvarmrökt lax
  • 0,5 dlmajonnäs- gärna Hellmans
  • 2 mskgräddfil
  • 1 litenvitlöksklyfta
  • 1,5 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 5 skivorkavring

Syrad rödlök

  • 1 litenrödlök
  • 0,5citron
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Syrad rödlök: Skala och skiva löken. Pressa saften ur citronen. Blanda löken med citronsaft och salt. Låt stå ca 30 min i rumstemperatur.

  2. Lägg ägget i kallt vatten i en kastrull och låt koka upp. Sjud ägget ca 6 min. Spola det i kallt vatten. Skala och grovhacka ägget.

  3. Skala och finhacka rödlöken. Finhacka syltlöken. Ta bort skinnet från laxen och smula den i små bitar. Blanda de båda löksorterna med laxen och tillsätt majonnäs, gräddfil och ägg. Skala och pressa i vitlöken och krydda med salt och peppar.

  4. Stansa ut 20 kavringsrundlar, ca 4 cm i diameter. Lägg på laxröra precis före servering. Garnera med syrad rödlök.

Vad tyckte du om receptet?