Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Laxqueneller, ett roligt sätt att servera lax med en tvist av hummersmak.
Dela fiskfiléerna i bitar. Lägg dem i matberedaren med kniven monterad. Mixa fisken med salt. Tillsätt peppar, kajennpeppar, dill och ägg. Späd med grädden under tiden fiskfärsen mixas.
Koka upp vatten, salt, dillkvistar och vitpeppar i en låg, vid, kastrull. Forma färsen med en matsked mot kupad vattensköljd handflata till äggstora bullar och lägg på ett smörpapper. Doppa skeden i vatten emellanåt.
Lägg ner quenellerna i det sjudande kokspadet och låt dem sjuda i cirka 5 minuter under lock. Sila av och spara spadet. Håll fiskquenellerna varma.
Hummersås: Vispa samman alla ingredienserna i en kastrull. Låt sjuda i 5 minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Servera quenellerna med hummersåsen, kokt färskpotatis och kokta sockerärter.
Recept från Mitt kök