Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxqueneller med hummersås & färskpotatis

Laxqueneller, ett roligt sätt att servera lax med en tvist av hummersmak.

Laxqueneller med hummersås & färskpotatis
Laxqueneller med hummersås & färskpotatis
Laxqueneller med hummersås & färskpotatis
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 500 gfiskfilé- av lax och sej
  • 1,5 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar
  • 0,5 krmcajennepeppar
  • 2 mskdill
  • 1ägg
  • 2,5 dlgrädde

Kokspad

  • 1,5 lvatten
  • 2 tsksalt
  • dillkvistar
  • 1 tskvitpepparkorn- hela

Hummersås

  • 2 mskhummerfond
  • 3 dlkokspad- silat
  • 1 dlgrädde
  • 2 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 1 mskvit vermouth- eller konjak
  • salt
  • vitpeppar

Till servering

  • färskpotatis- kokt
  • sockerärter- kokta

Gör så här

  1. Dela fiskfiléerna i bitar. Lägg dem i matberedaren med kniven monterad. Mixa fisken med salt. Tillsätt peppar, kajennpeppar, dill och ägg. Späd med grädden under tiden fiskfärsen mixas.

  2. Koka upp vatten, salt, dillkvistar och vitpeppar i en låg, vid, kastrull. Forma färsen med en matsked mot kupad vattensköljd handflata till äggstora bullar och lägg på ett smörpapper. Doppa skeden i vatten emellanåt.

  3. Lägg ner quenellerna i det sjudande kokspadet och låt dem sjuda i cirka 5 minuter under lock. Sila av och spara spadet. Håll fiskquenellerna varma.

  4. Hummersås: Vispa samman alla ingredienserna i en kastrull. Låt sjuda i 5 minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Servera quenellerna med hummersåsen, kokt färskpotatis och kokta sockerärter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök