Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En pytt i panna behöver inte bestå av rester av överblivet kött. Gör en fräsch pytt av lax och spansk rå chorizo – en perfekt kombo. Servera med picklad kålrabbi i stället för rödbetor. Kålrabbi är en liten bortglömd doldis, väl värd att testa med sin milda, lite sötaktiga smak.
Inlagd kålrabbi: Blanda ättika, socker och vatten och rör tills sockret har smält. Skala och skiva kålrabbin mycket tunt, gärna på mandolin. Lägg skivorna i lagen. Låt stå i ca 1 tim.
Sätt ugnen på 150°. Skär laxen i 2 cm stora tärningar. Ta bort skinnet på korven och skär korven i små tärningar. Skala och skär potatis och selleri i ca 1 cm stora tärningar. Skala och finhacka löken.
Stek potatis och selleri i en het stekpanna med smör i ca 3 min. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg över rotfrukterna i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen i ca 10 min tills de är mjuka.
Stek korven i stekpannan i ca 2 min. Tillsätt löken och stek vidare i ca 3 min. Lägg blandningen bredvid rotfrukterna.
Stek laxtärningarna i fettet från korven. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.
Repa och finhacka persiljan. Ta formen från ugnen och vänd ihop rotfrukter, lök, korv, lax och persilja.
Servera pytten med kålrabbi, äggula och riven pepparrot.