Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxpudding

Laga dubbel sats på en gång och ställ till med vardagsfest.

Laxpudding
Laxpudding
Laxpudding
Foto: Svante Sjöstedt

Ingredienser

  • 1 msksmör
  • 6potatisar
  • 1zucchini
  • 0,5purjolök
  • 6soltorkade tomater
  • 250 gbladspenat- tinad
  • 1 mskolivolja
  • 1 mskdill- hackad
  • 0,5 tsksalt- + 0,5 tsk
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald + 0,5 krm
  • 200 glax- kallrökt skivad
  • 3ägg
  • 4 dlmjölk
  • 2 mskkapris

Tillbehör

  • grönsallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en ugnssäker form med höga kanter med smör. Se till att smöret kommer upp på kanterna.

  2. Skala och skiva potatisen. Ansa och skiva zucchini och purjolök. Klipp eller hacka tomaterna i små bitar.

  3. Fräs zucchini, purjolök, tomater och spenat i olja ca 2 min. Tillsätt dill, 1/2 tsk salt och 1/2 krm peppar.

  4. Lägg potatisen i botten på formen. Fyll på med spenatblandningen och laxen i mindre bitar.

  5. Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke. Krydda med 1/2 tsk  salt och 1/2 krm peppar. Häll äggsmeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 50 min tills puddingen stannat.

  6. Strö på kapris och servera med grönsallad.

Vad tyckte du om receptet?