Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Klassiker i Sverige - riktigt god!
Skär potatisen i skivor. Skiva laxen. Fräs lök och purjolök i smör tills den blir mjuk utan att ta färg.
Varva potatis, lax, lök och dill i en smord ugnssäker form. Avsluta med potatis.
Vispa upp ägg och tillsätt uppvärmd gräddmjölk, salt och vitpeppar. Häll äggsmeten över den fyllda formen.
ugnen tills den är genomgräddad i 25 minuter.
Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Ställ kastrullen åt sidan och skumma. Häll försiktigt det genomskinliga smälta fettet i en såssnipa. Släng bottensatsen. Servera laxpuddingen med skirat smör, citronklyftor och sallad.
Recept från Mitt kök