Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxpudding med skirat smör

Klassiker i Sverige - riktigt god!

Laxpudding med skirat smör
Laxpudding med skirat smör
Laxpudding med skirat smör
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 650 gpotatis- kokt, kall
  • 300 grimmad lax
  • 2 stgula lökar- skivade
  • 0,5 stpurjolök- skivad
  • 2 mskdill- finhackad
  • 3 stägg
  • 1 dlgrädde
  • 2 dlmjölk
  • 1 krmsalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 1 mskströbröd
  • 1 msksmör
  • smör- skirat, görs på, 100 g smör

Gör så här

  1. Skär potatisen i skivor. Skiva laxen. Fräs lök och purjolök i smör tills den blir mjuk utan att ta färg.

  2. Varva potatis, lax, lök och dill i en smord ugnssäker form. Avsluta med potatis.

  3. Vispa upp ägg och tillsätt uppvärmd gräddmjölk, salt och vitpeppar. Häll äggsmeten över den fyllda formen.

  4. ugnen tills den är genomgräddad i 25 minuter.

  5. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Ställ kastrullen åt sidan och skumma. Häll försiktigt det genomskinliga smälta fettet i en såssnipa. Släng bottensatsen. Servera laxpuddingen med skirat smör, citronklyftor och sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök