Recept från Mitt kök
Läs mer:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Klassiskt recept på laxpudding. En god allt-i-ett-rätt med lax, potatis och grädde. Servera med skirat smör och gröna ärtor.
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och koka potatisen och låt den svalna. Skär potatisen i skivor.
Skiva laxen i tunna skivor. Hacka dillen grovt.
Skala och skiva löken. Fräs den mjuk och genomskinlig i smör i en stekpanna.
Smörj en ugnssäker form. Varva potatis, lax, lök och dill i formen. Avsluta med potatis.
Vispa upp ägg, tillsätt uppvärmd matlagningsgrädde, hummerfond och vitpeppar. Häll i formen. Klicka över smör. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 35 minuter.
Vid servering: Smält smöret på medelvärme. Ställ kastrullen åt sidan och skumma. Häll försiktigt det genomskinliga smälta fettet i en såssnipa. Släng bottensatsen.
Servera den nygräddade laxpuddingen med skirat smör och kokta gröna ärter.
Recept från Mitt kök
Läs mer: