Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxpudding med räk- och romsås

Det är bra om ingredienserna är kylskåpskalla. Servera helst puddingen ljummen men den kan också göras dagen innan och serveras kall.

Laxpudding med räk- och romsåsLaxpudding med räk- och romsåsLaxpudding med räk- och romsås
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 400 glaxfilé- färsk
  • 2ägg
  • 2 dlcrème fraiche
  • 2 mskkonc hummerfond
  • lime- Saft av 1
  • peppar

Garnering

  • 400 gräkor- oskalade
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 dlmajonnäs
  • 1 burkkungslaxrom- eller sikrom, 80 g
  • 2 mskdill- hackade, persilja eller örter

Gör så här

  1. Smörj små ugnsfasta formar. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Rensa laxen från ben och skinn. Lägg den i en matberedare tillsammans med ägg, crème fraiche, hummer fond och saft av lime. Mixa till en slät smet.

  3. Fördela smeten i formarna. Ställ in dem i vattenbad i ugnen. Täck med folie. Ugnsbaka i 30 minuter tills de stelnat.

  4. Skala räkorna. Blanda samman crème fraiche och majonnäs och tillsätt räkor, rom och hackad dill. Krydda. Servera till den ljumma puddingen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök