Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxpudding med pepparrotssås

Laxpudding är en praktisk rätt med allt i samma form. Det här receptet räcker till många, blir det något över går puddingen bra att värma till lunch dagen efter.

Laxpudding med pepparrotssåsLaxpudding med pepparrotssåsLaxpudding med pepparrotssås
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 1,5 kgpotatis
  • 2gula lökar
  • 1 msksmör
  • 0,5 krukadill
  • 400 grimmad lax
  • 400 gkallrökt lax
  • 4ägg
  • 3,5 dlmjölk

Sås

  • 3 dlmatyoghurt
  • 0,5citron
  • 1 mskdill- finhackad
  • 3 mskpepparrot- finriven
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Koka potatisen, helst med skal. Det är bra om de inte är helt färdigkokta utan har kvar lite motstånd. Låt kallna, skala och skär dem i 1/2 cm tjocka skivor. Skala och finhacka löken. Stek den mjuk i smör. Finhacka dillen. Skär laxen i 1/2 cm tjocka skivor.

  2. Sätt ugnen på 225°. Varva potatisskivor, lax, lök och dill i en smord ugnssäker form, ca 25 x 30 cm. Lägg potatisskivor överst.

  3. Blanda samman ägg och mjölk. Häll det i formen. Grädda laxpuddingen i nedre delen av ugnen ca 40 min.

  4. Sås: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda yoghurt med citronskal, pepparrot, dill och salt. Låt såsen stå kallt.

  5. Servera laxpuddingen varm med kall sås.

Vad tyckte du om receptet?