Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Laxpudding med skirat smör är gott i sig, gärna tillsammans med kokta ärter. Men med en senapskryddad äggstanning, pepparrotscrème och picklad rödlök blir den extra smakrik och god.
Koka potatisen och låt den svalna. Skala och skär den i skivor.
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva löken tunt. Skär laxen i strimlor.
Varva potatis, lök, lax och dill i en smord ugnsfast form. Det översta och understa lagret ska vara potatis.
Vispa ihop ägg, senap, mjölk och peppar. Häll äggstanningen i formen.
Grädda i mitten av ugnen cirka 40 minuter.
Picklad rödlök: Skala, dela och skiva löken tunt. Rör ihop citronsaft och honung. Vänd ner löken. Låt marinera minst 1 timme, men gärna längre. Rör om ett par gånger under tiden.
Pepparrotscrème: Rör ihop ost, crème fraiche, pepparrot och gräslök.
Till servering: Strö över hackad dill. Servera med skirat smör, picklad rödlök, pepparrotscrème och kokta ärter.
Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors
Recept från Mitt kök