Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxpudding med pepparrotscrème

Laxpudding med skirat smör är gott i sig, gärna tillsammans med kokta ärter. Men med en senapskryddad äggstanning, pepparrotscrème och picklad rödlök blir den extra smakrik och god.

Laxpudding med pepparrotscrème
Laxpudding med pepparrotscrème
Laxpudding med pepparrotscrème
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 800 gmjölig potatis- ca
  • 1gul lök
  • 400 ggravad lax
  • 2 dldill- hackad
  • 4ägg
  • 1 mskdijonsenap
  • 0,5 mskskånsk grov senap
  • 4 dlstandardmjölk- 3%
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • smör- till formen

Picklad rödlök 4 portioner

  • 1rödlök
  • 1citron- pressad saft
  • 1 mskhonung- flytande

Pepparrotscrème 4 portioner

  • 100 gfärskost
  • 1 dlcrème fraiche
  • 3 mskpepparrot- färskriven
  • 3 mskgräslök- hackad

Till servering

  • dill- hackad
  • smör- skirat
  • picklad rödlök
  • pepparrotscrème
  • ärtor- kokta

Gör så här

  1. Koka potatisen och låt den svalna. Skala och skär den i skivor.

  2. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva löken tunt. Skär laxen i strimlor.

  3. Varva potatis, lök, lax och dill i en smord ugnsfast form. Det översta och understa lagret ska vara potatis.

  4. Vispa ihop ägg, senap, mjölk och peppar. Häll äggstanningen i formen.

  5. Grädda i mitten av ugnen cirka 40 minuter.

  6. Picklad rödlök: Skala, dela och skiva löken tunt. Rör ihop citronsaft och honung. Vänd ner löken. Låt marinera minst 1 timme, men gärna längre. Rör om ett par gånger under tiden.

  7. Pepparrotscrème: Rör ihop ost, crème fraiche, pepparrot och gräslök.

  8. Till servering: Strö över hackad dill. Servera med skirat smör, picklad rödlök, pepparrotscrème och kokta ärter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors

Recept från Mitt kök