Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Laga i portionsformar och servera med nötdoftande brynt smör, liten laxtartar och gröna ärter
Skala och koka potatisen nästan klart och låt den svalna. Skär potatisen i skivor. Skiva laxen i tunna skivor. Hacka dillen grovt.
Värm ugnen till 175 grader. Skala och skiva lökarna. Fräs den i en stekpanna med rapsolja, tills den blir mjuk utan att ta färg. Varva potatis, lax, lök och dill i fyra smorda ugnsfasta portionsformar, cirka 10 centimeter i diameter. Avsluta med potatis.
Vispa upp ägg och tillsätt matlagningsgrädde, salt och vitpeppar. Häll blandningen över fyllningen i formen. Klicka över smöret. Grädda i nedre delen av ugnen tills den är genomgräddad, cirka 35 minuter.
Brynt smör: Smält smöret i en tjockbottnad kastrull på medelvärme och låt vattnet fräsa bort. När vattnet är förångat börjar smöret brynas. Det är klart när det har en ljusbrun färg och en nötaktig doft. Skumma smöret med en sked. Häll upp smöret utan bottensats i en såssnipa.
Laxtartar: Hacka laxen och blanda med dill. Forma till fyra bollar. Lägg dem överst på laxpuddingen. Servera med brynt smör och kokta gröna ärter.
Recept från Mitt kök