Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Laxpudding med smält smör och ärter är godast nylagad. Gör gärna dubbel sats och bjud in många gäster!
Sätt ugnen på 200°. Skala, halvera och skiva löken. Fräs löken i smör tills den är mjuk.
Skiva potatisen. Vispa upp äggen och tillsätt mjölken. Krydda med salt.
Varva potatis, lax, lök och dill i en ugnssäker form, översta lagret ska vara potatis. Häll över äggstanningen och tillaga mitt i ugnen ca 1 timme, tills puddingen har stannat.
Lägg smöret i en kastrull och låt det smälta. Tillsätt ärterna, låt puttra 2–3 min. Servera laxpuddingen med smör, ärter och citronklyftor.