Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxpudding med smält smör och ärter  

Laxpudding med smält smör och ärter är godast nylagad. Gör gärna dubbel sats och bjud in många gäster!

Laxpudding med smält smör och ärter  Laxpudding med smält smör och ärter  Laxpudding med smält smör och ärter  
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 600 glax- gravad, i tunna skivor
  • 3gula lökar
  • 2 msksmör
  • 1,2 kgpotatis- kall, kokt
  • 4ägg
  • 4 dlmjölk
  • 1 tsksalt
  • 0,5 dldill- finhackad

Ingredienser

  • 150 gsmör
  • 150 gärtor

Tillbehör

  • citronklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala, ­halvera och skiva löken. Fräs löken i smör tills den är mjuk.

  2. Skiva potatisen. Vispa upp äggen och tillsätt mjölken. Krydda med salt.

  3. Varva potatis, lax, lök och dill i en ugnssäker form, översta lagret ska vara potatis. Häll över äggstanningen och tillaga mitt i ugnen ca 1 timme, tills puddingen har stannat.

  4. Lägg smöret i en kastrull och låt det smälta. Tillsätt ärterna, låt puttra 2–3 min. Servera laxpuddingen med smör, ärter och ­citronklyftor.

Vad tyckte du om receptet?