Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxpuckar med honungsdressing

Blir i storleken 5 centimeter i diameter.

Laxpuckar med honungsdressing
Laxpuckar med honungsdressing
Laxpuckar med honungsdressing
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 400 ggravad lax- hackad
  • 4 stsalladslökar- tunt skivade
  • 2 mskdill- färsk,finhackad
  • 2 mskdressing- (se nedan)
  • grovt fullkornsbröd
  • röda mangoldskott

Honungsdressing

  • 3 mskhonung
  • 2 tskdijonsenap
  • 2 mskcitrongräs- pressad saft från
  • 0,75 dlmajsolja- eller rapsolja
  • salt- vitpeppar

Gör så här

  1. Blanda samman honung, Dijonsenap och citronsaft till dressingen. Vispa ner oljan i en smal stråle. Smaka av med salt och vitpeppar.

  2. Blanda samman lax, salladslök och dill i en bunke. Tillsätt 2 msk av honungsdressingen. Smaka av med salt och peppar.

  3. Tryck ut en rund skiva fullkornsbröd med ett mått. Fyll sedan måttet med laxblandningen och pressa samman. Tryck ut pucken på ett uppläggningsfat. Skeda över en tesked honungsdressing på laxpuckarna och lägg röda mangoldskott ovanpå. Servera resten av dressingen vid sidan om.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök