Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxpizzor med vitlökssås och avokado

Laxpizzor med vitlökssås och avokado
Laxpizzor med vitlökssås och avokado
Laxpizzor med vitlökssås och avokado
ÅSA DAHLGREN

Ingredienser

  • 1 satspizzadeg
  • 200 glax- rökt tunt skivad
  • 2avokado
  • cocktailtomater- några

Tomatsås

  • 0,75 dlchilisås- (av ketchuptyp)
  • 0,5 dltomatpuré
  • 2 mskolivolja
  • 2 mskvatten
  • salt
  • peppar
  • 150 gost- riven,gärna lagrad
  • 200 glax- rökt tunt skivad
  • 2avokado
  • cocktailtomater- några

Vitlökssås

  • 1 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 dlmajonnäs
  • 0,75 dldill- finhackad
  • 1vitlöksklyfta- stor
  • salt
  • peppar

Garnering

  • dill- färsk

Gör så här

  1. Blanda chilisås, tomatpuré, olivolja, vatten, salt och peppar till en slät sås.

  2. Blanda lätt crème fraiche, majonnäs, dill, pressad vitlök, salt och peppar till en sås.

  3. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta den något. Dela degen i 16 jämnstora bitar och kavla ut varje till en rundel, cirka 1 dm i diameter.

  4. Lägg bottnarna på bakplåtsklädda plåtar. Bred på lite tomatsås på varje och strö på riven ost.

  5. Grädda pizzorna i 250 grader i cirka 10 minuter. Skär avokadon i bitar och tomaterna i skivor.

  6. Toppa de varma pizzorna med lax, avokado, en tomatskiva och vitlökssås. Garnera med en dillkvist.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök