Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En laxpaté med lyxig löjromssås passar lika bra som förrätt på släktens mellandagsmiddag som på julbordet.
Smörj en avlång brödform, 1 1/2 liter. Klipp till och lägg ett bakplåtspapper i botten.
Skär 200-300 gram av laxköttet i mycket tunna skivor. Skär resten av laxköttet i små bitar. Finfördela de små bitarna i en matberedare.
Tillsätt äggen, ett i taget, medan maskinen går. Tillsätt salt, peppar, dill och grädden, lite i taget.
Bred ut 1/3 av laxfärsen i botten på formen och täck med hälften av laxskivorna. Bred ut ytterligare ¿ av laxfärsen och täck med resten av laxskivorna. Avsluta med resten av laxfärsen. Täck med aluminiumfolie och ställ i kylen cirka 30 minuter.
Grädda den täckta formen i nedre delen av ugnen 1 timme på 150 grader. Ta av folien och låt patén kallna.
Täck över och låt patén stå i kylen minst 4 timmar före servering. Patén håller sig ett par dagar i kylen.
Löjromssås: Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt.
Recept från Mitt kök