Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxpaté med dill


En lätt och fräsch laxpaté smakar gott med hemgjord avokadosås.

Laxpaté med dill

Laxpaté med dill

Laxpaté med dill

FOTOGRAF ANN-CHARLOTTE FÄGERLIND

Ingredienser

  • 1 kglaxfilé- färsk
  • 3ägg
  • 3 dlvispgrädde
  • 1citron- 
rivet skal
  • 1 dldill- finhackad
  • 1,5 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar

Gör så här

  1. Skär laxen i små bitar. Mixa den tillsammans med ägg och grädde. Tillsätt dill, citron, salt och peppar.


  2. Smörj en avlång form, 1 1/2 liter. Täck botten med bakplåtspapper. Häll laxsmeten i formen. Täck formen med aluminium­folie och låt stå kallt cirka 20 minuter.


  3. Grädda i 150 grader i nedre delen av ugnen cirka 1 1/4 timme, tills patén stelnat. Ta av folien och låt kallna. Täck med plast­folie, låt stå i kylen minst tre timmar före servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök